Уютный сайт о здоровье

  • ru

Наше харчування впливає на здоров’я через кишкові бактерії

Наше харчування впливає на здоров’я через кишкові бактерії

Харчування та дієта значно впливають на мікробний склад кишечника, в свою чергу впливаючи на низку обмінних, гормональних та неврологічних процесів, згідно з літературним оглядом вчених з університету Джорджа Вашингтона (GW) та Національного інституту стандартів та Технологія (NIST). Відповідна стаття опублікована в Nutrition Reviews.

Читайте також: Интуитивное питание: как не набрать лишний вес во время отпуска?

До недавнього часу мікробіом людини залишався недостатньо вивченим, що робило його об’єктом дослідження нових стратегій діагностики та лікування захворювань. Поширеність захворювань, які можуть спричинити зміну мікробіому кишечника, збільшується, і в даний час в науковому співтоваристві немає єдиної думки щодо того, що визначає мікробіом «здорової кишки».

Огляд GW та NIST оцінював сучасне розуміння взаємодії між харчуванням та мікробіомом кишечника у здорових дорослих.

В результаті автори встановили, що двосторонній зв’язок між харчуванням та мікробіомом кишечника таки існує, оскільки проводиться все більше досліджень щодо того, як мікрофлора використовує і виробляє як макро, так і мікроелементи. Автори з’ясували, що дослідження в основному були зосереджені на користі харчових волокон, які служать паливом для мікробіоти кишечника, а також встановили, що, навпаки, білок сприяє мікробному обміну білка та потенційно шкідливим мікроорганізмам, збільшуючи ризик негативних наслідків для здоров’я.

Кишкові бактерії

«Цей огляд показує, що інструменти вимірювання, які зараз є в нашому арсеналі, неефективні для ідентифікації мікробного та молекулярного складу кишечнику, які можуть слугувати надійними показниками здоров’я та хвороб», — сказав Скотт Джексон, доцент кафедри клінічних досліджень та керівництва SMHS та керівник Група складних мікробних систем при NIST.

Автори припускають, що майбутні дослідження повинні враховувати індивідуальні реакції на раціон та те, як мікробіом кишечника реагує на дієтичні зміни, а також підкреслюється переваги функції мікробіому (що він робить) над просто його складом (що там є).

Джерело: http://dx.doi.org/10.1093/nutrit/nuz106

Наше харчування впливає на здоров’я через кишкові бактерії, 5.0 out of 5 based on 1 рейтинг

ДРУГИЕ СТАТЬИ

Ожиріння

Пробиотики способны помочь в лечении ожирения у детей и подростков

Харчування

Ученые объяснили, как связано ожирение с поздним ужином

Жирова дистрофія печінки

Чрезмерное потребление фруктозы может привести к жировой дистрофии печени

Добавить комментарий

Войти через Ваше имя
Пожалуйста, укажите ваше имя
Электронная почта
Пожалуйста, укажите ваш e-mail
Комментарий
Пожалуйста, оставьте комментарий

наверх
Данная информация предоставлена
с ознакомительной целью.
Не занимайтесь самолечением
Яндекс.Метрика
bigmir)net TOP 100