Уютный сайт о здоровье

  • УКР
  • РУС

6 суперсмачних страв із гарбуза

6 суперсмачних страв із гарбуза

Один із найкорисніших овочів, якими нагородила нас природа, – гарбуз. Цей продукт не втрачає свої корисні властивості при тривалому зберіганні та навіть після термічної обробки. Тому ми підібрали для вас кілька смачних страв із гарбуза, які не тільки порадують своїм смаком, але й допоможуть врятуватися від авітамінозу.

Вам буде цікаво: Покращати за хвилини: експрес-засоби для краси

тыква, кухня, виногард

Гарбузовий пиріг по-американськи

Для цього пирога вам знадобиться 400 грамів борошна, 250 грамів масла, 3 яйця, 800 грамів м’якоті гарбуза, склянка цукру, склянка вершків, ваніль, кориця і сіль.

Для початку замісіть тісто: змішайте борошно з сіллю, додайте туди м’яке вершкове масло і перетріть все до стану крихт. Потім додайте збите яйце і замісіть до однорідної маси. З отриманого тіста скачайте кульку, загорніть її в целофан і помістіть у холодильник.

Гарбуз поріжте невеликими кубиками і проваріть у невеликій кількості води до повної готовності (поки не розвариться). Коли овоч охолоне, подрібніть його блендером до стану пюре. Додайте туди яйця, вершки, прянощі та цукор і ретельно все перемішайте.

Розкачайте тісто, покладіть його на деко і поставте в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 10-15.

Потім полийте підпечене тісто гарбузовим пюре і знову поставте в духовку на 45-50 хвилин.

Десерт можна різати на порції, коли він повністю охолоне.

Яблучно-гарбузовий пудинг

Щоб приготувати ці ласощі, підготуйте по 200 грамів гарбуза і яблук, склянку молока, 30 грамів вершкового масла, 25 г борошна, 2 яйця і ¼ склянки цукру.

Гарбуз очистіть від шкірки і серцевини, дрібно поріжте, покладіть у каструлю, залийте молоком і тушкуйте до повної готовності. Потім покладіть туди почищені та подрібнені яблука, цукор і потримайте на вогні ще 5 хвилин. Далі додайте до фруктово-овочевої суміші манку, ретельно все перемішайте і проваріть під кришкою близько 10 хвилин.

Додайте в отриману кашку яйця і вершкове масло, добре перемішайте, перекладіть у змащене олією деко і поставте на півгодини в духовку.

До столу цей десерт краще подавати зі сметаною або медом.

Вам буде цікаво: 5 супер-рецептів пісних страв із картоплі

тыква, тарелка, натюрморт

Гарбуз, фарширований куркою і грибами

Для цієї смачної, корисної та красивої страви знадобиться 2 невеликі гарбузики (близько кілограма кожен), 2 курячих філе, 200 грамів грибів, трохи сметани, мелений перець і сіль (за смаком).

Акуратно зріжте з гарбузів верхівки і відкладіть їх – це будуть кришечки. Ложкою видаліть серцевину і виберіть з неї насіння.

Дрібно поріжте курку і гриби, перемішайте їх із подрібненою серцевиною, приправте перцем і сіллю, додайте сметану і помістіть у гарбуз. Накрийте «горщики» зрізаними верхівками овоча, поставте їх на деко з водою і поставте в розігріту духовку на 60-70 хвилин.

Гарбузові оладки

З інгредієнтів вам знадобиться зовсім небагато – 1 кілограм «філе» гарбуза, 200 грамів борошна, трохи цукру, сіль і рослинна олія для обсмажування.

Дрібно натріть гарбуз і приготуйте на його основі тісто – додайте цукор, борошно, сіль і, при бажанні, трохи кориці. Ретельно все перемішайте, щоб не залишалося грудочок.

Викладайте тісто невеликими порціями на сковороду з розігрітою олією і обсмажуйте з двох боків до золотистої скоринки.

Подавати страву до столу краще з акацієвим або квітковим медом.

Вам буде цікаво: 7 самых полезных для здоровья трав

тыква, яблоки, листья

Домашня локшина з гарбуза

Для приготування локшини вам знадобиться 200 грамів очищеного від м’якоті та шкірки гарбуза, 3 яйця, 20 грамів вершкового масла, ложка цукру, борошно, сіль.

Овоч поріжте на дрібні кубики і проваріть у невеликій кількості води, поки не стане м’яким. Потім злийте воду і перетріть гарбуз через сито або подрібніть у блендері. Додайте до одержаного пюре цукор, яйця і сіль, добре перемішайте і додайте борошно. Замісіть туге тісто, розкачайте його до товщини близько 1 мм, наріжте тонкими смужками (близько 0,5 сантиметра). Отриману локшину відваріть у молоці.

Гарбузовий суп із грибами

З інгредієнтів вам знадобиться по 200 грамів свіжих грибів і «філе» гарбуза, 1 цибулина, 1 корінець петрушки або селери, 2 картоплини, 1 огірок, 1 помідор (або ложка томатного пюре), 1 літр води (або бульйону), рослинна олія та сіль.

У заздалегідь приготований бульйон або воду покладіть нарізані кубиками гарбуз і картоплю. Гриби подрібніть і протушкуйте в сковорідці разом із цибулею і петрушкою, потім покладіть все до каструлі з овочами. Туди ж додайте порізані помідор і огірок (якщо немає огірка, можна замінити його яблуком). Усі інгредієнти варяться до тих пір, поки не стануть м’якими.

Перед споживанням можна приправити супчик зеленню.

ІНШІ СТАТТІ

Науковці визначили, що рослинна дієта та специфічні кишкові бактерії, яких не має в організмі хворих на розсіяний склероз (РС), мають профілактиний ефект до цього захворювання. 

Рослинна дієта та мікробіологічні добавки захищають організм від розвитку розсіяного склерозу

смажені страви підвищують ризик раптової серцевої смерті

Вчені пояснили, які особливості харчування підвищують ризик раптової серцевої смерті

10 способів прискорити метаболізм

10 способів прискорити метаболізм

Додати коментар

Війти через Ваше ім'я
Будь ласка, вкажіть ваше ім'я
Електронна пошта
Будь ласка, вкажіть ваш e-mail
Коментар
Будь ласка, залиште коментар

вгору
Дана інформація надана
з ознайомчою метою.
Не займайтеся самолікуванням
Яндекс.Метрика
bigmir)net TOP 100