Уютный сайт о здоровье

  • УКР
  • РУС

Чим погані “рідкі” калорії?

Чим погані “рідкі” калорії?

Відомо, що надмірне споживання цукру може стати причиною серйозних проблем зі здоров’ям. Однак найшкідливішим вважається цукор, що надходить з напоїв. Чому?

Вам буде цікаво: Продукты, которые необходимы вашей коже

Дослідження показують, що отримання цукру в рідкій формі може бути особливо шкідливим. Але чому так відбувається і чим погані “рідкі” калорії?

Що таке “рідкі” калорії?

Рідкі калорії – це калорії, які ви отримуєте із солодких напоїв. Цукор, що міститься в напоях, часто висококонцентрований і легко споживається у великих кількостях без відчуття ситості. Деякі приклади таких напоїв очевидні, наприклад, газовані солодкі напої, тоді як інші, такі як фруктові соки, зазвичай вважаються здоровими, однак можуть містити таку ж кількість цукру. 

  • У 350 мл солодкого газованого напою може міститися близько 150 калорій та 40 грамів цукру.
  • У такій же кількості солодкого чаю може міститися близько 140 калорій і 35 грамів цукру.
  • У такій же кількості лимонаду може міститися близько 150 калорій і 40 грамів цукру.

Чим відрізняється “рідкий” цукор від “твердого”?

Сладкие напитки

Вам буде цікаво: Сахарозаменители vs обычный сахар: что вреднее на самом деле?

Основною проблемою є те, що ваш мозок не реєструє рідкі калорії так само, як це відбувається із твердими. Рідкі калорії не викликають відчуття ситості, що призводить до того, що ви можете продовжувати відчувати голод навіть після споживання великої кількості калорій.

Це легко простежити на прикладі яблука й аналогічного обсягу яблучного соку. У той час як вживання яблука може зменшити відчуття голоду, така ж кількість соку може мати протилежний ефект.

“Рідкі” калорії та збільшення ваги

Сладкие напитки

Вам буде цікаво: Что входит в безглютеновую диету и как она работает

Надмірне споживання цукру може стати причиною збільшення ваги. При цьому всі цукри, які містять фруктозу, включаючи мед, нектар агави і фруктовий сік, мають однаковий потенціал для збільшення ваги.

Надмірне споживання цукру також може сприяти накопиченню жиру в черевній порожнині та навколо органів черевної порожнини, що підвищує ризик розвитку хронічних захворювань. Це відбувається навіть якщо споживання калорій протягом дня контролюється.

ІНШІ СТАТТІ

Зайва вага: коли це небезпечно для здоров'я?

Зайва вага: коли це небезпечно для здоров’я?

Вісцеральний жир: як позбутися внутрішнього жиру

Вісцеральний жир: як позбутися внутрішнього жиру

Вчені виявили, що зниження маси тіла на 10% у хворих на цукровий діабет зменшує ризики розвитку захворювань серцево-судинної системи на 22%.

Зниження маси тіла при діабеті 2 типу зменшує ризик розвитку ускладнень

Додати коментар

Війти через Ваше ім'я
Будь ласка, вкажіть ваше ім'я
Електронна пошта
Будь ласка, вкажіть ваш e-mail
Коментар
Будь ласка, залиште коментар

вгору
Дана інформація надана
з ознайомчою метою.
Не займайтеся самолікуванням
Яндекс.Метрика
bigmir)net TOP 100