Раціон може впливати на важкість перебігу COVID-19

Науковці з Німеччини припустили, що національні особливості харчування впливають на смертність від коронавірусної інфекції.
Спираючись на дані Університету Джона Хопкінса дослідники з клініки берлінського Університету імені Гумбольдта, вчені з’ясували, що серед країн Європи найнижчий рівень летальності зафіксовано в Німеччині, Австрії, Чехії, Польщі, Словаччини та Фінляндії.
Показник летальності в цих регіонах не перевищує 4%. При цьому у Бельгії, Франції, Італії та Великобританії спостерігаються найвищі показники смертності – від 10%.
Читайте також: З чого можна робити маски? Результати досліджень
Науковці вважають, що деякі продукти, що вживаються людьми в цих країнах, можуть впливати на рівень смертності від COVID-19.
«Продукти з сильною антиоксидантною дією або активністю проти АСЕ2 (це білок, що використовується SARS-CoV-2 як «вхідні ворота» в клітину), такі, як сира або квашена капуста, в основному споживають в європейських країнах з низьким рівнем смертності від COVID-19, а також в Кореї і Тайвані. Це спонукає розглядати їх як групу з низьким рівнем смертності», – припустили автори дослідження.
Джерело: https://iz.ru/1057619/2020-09-07/natcionalnye-pishchevye-traditcii-vliiaiut-na-smertnost-ot-covid-19