Уютный сайт о здоровье

  • РУС

Знайдено біомаркер, який допоможе діагностувати хворобу Альцгеймера

Знайдено біомаркер, який допоможе діагностувати хворобу Альцгеймера

Дослідники Каліфорнійського університету в Сан-Дієго виявили, що високий рівень РНК у крові (пов’язаний з геном PHGDH) може слугувати біомаркером для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера. Ця робота є підґрунтям до розробки відповідного аналізу.

Читайте також: 10 суперпродуктов, способных снизить риск болезни Альцгеймера

Ген PHGDH є критичним для розвитку та функціонування головного мозку у немовлят, дітей та підлітків. Коли люди старіють, активність гену пригнічується. Нове дослідження під керівництвом Шен Чжуна, професора біоінженерії в Інженерній школі Сан-Дієго дозволяє припустити, що надмірний вміст позаклітинної РНК (exRNA) у літніх людей, може служити раннім передвісником хвороби Альцгеймера.

“Кілька відомих змін, пов’язаних з хворобою Альцгеймера, зазвичай виявляються під час діагностики, що трохи запізно. Ми підозрювали, що існує молекулярний предиктор, який можна знайти раніше і саме це мотивувало на дослідження”, – сказав Чжун.

Хвороба Альцгеймера

Завдяки новій методиці вдалось виявити зміни на генетичному рівні за два роки до клінічного підтвердження діагнозу хвороби Альцгеймера.

“Це ретроспективне дослідження, засноване на клінічних спостереженнях, а не рандомізоване клінічне випробування. Тому ми поки не називаємо його аналізом крові на хворобу Альцгеймера”, – сказав співавтор Зіцу Чжоу.

Окрім рандомізованих досліджень, в майбутньому будуть проведені тестування, які дозволять визначити, чи можна використовувати біомаркер PHGDH для виявлення пацієнтів, які потребують лікування хвороби Альцгеймера.

Якщо вплив цього гену підтвердиться, він може бути інформативним не тільки для діагностики, але і для оцінки відповіді на лікування.

Джерело: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/03/200331130025.htm

ДРУГИЕ СТАТЬИ

Редкую и противоречивую мутацию белка фосфолипазы D3 (PLD3) связали с развитием болезни Альцгеймера

Обнаружено мутацию, которая повышает риск развития болезни Альцгеймера

Употребление переработанного мяса повышает риск развития болезни Альцгеймера и других видов деменции. К переработанному мясу принадлежат такие продукты, как колбаса, бекон, салями и солонина.

Регулярное употребление переработанного мяса повышает риск развития болезни Альцгеймера

Ученые нашли маленькую молекулу, которая отвечает за регуляцию холестерина в головном мозге. Они надеются, что благодаря медикаментозному воздействию на нее можно будет успешно лечить болезнь Альцгеймера и сахарный диабет 2 типа.

Сахарный диабет и болезнь Альцгеймера будут лечить с помощью холестерина

Добавить комментарий

Войти через Ваше имя
Пожалуйста, укажите ваше имя
Электронная почта
Пожалуйста, укажите ваш e-mail
Комментарий
Пожалуйста, оставьте комментарий

наверх
Данная информация предоставлена
с ознакомительной целью.
Не занимайтесь самолечением
Яндекс.Метрика
bigmir)net TOP 100